مشاوره

10 روش تضمینی افزایش انگیزه و رفع تنبلی و بی حوصلگی!

بدون انگیزه ادامه دادن مسیر تقریبا غیرممکنه! پس با ما باش...

سلام دوستان خوب تمامینویی امیدوارم حالتون مثل همیشه خوب باشه و تندرست باشین.امروز قراره باهم یکسری از راه های افزایش انگیزه رو یادبگیریم و از اونها توی زندگی کنکوریمون استفاده کنیم. این راه ها حاصل آزمون و خطای چندین رتبه برتر و مشاورین برتر کنکور ایران است که هم اکنون به صورت اختصاصی در تمامینو به برسی آنها خواهیم پرداخت. شاید باورتان نشود ولی هرکدام از این مواردی که در زیر برسی کردیم زندگی یک کنکوری را نجات داده و از فرش به عرش رسیده است!

ساعت مطالعه کنکور بحث بسیار مهمی است که در فرایند کنکور خیلی میدرخشد ولی بسیاری از کنکوری ها بدلیل اینکه توانایی درس خواندن با ساعت مطالعه بالا را ندارند در کنکور موفق نمیشوند! دلایل زیادی برای درس نخواندن این افراد وجود دارد ولی عمده دلیل ساعت مطالعه کم این افراد تنبلی ، عدم انگیزه و بی حوصلگی است که کنکوری هارا از درس خواندن باز میدارد! حال ما اینجا هستیم تا به کمک شما عزیزان دل چندراه کار مفید برای رفع این موارد بیان کنیم! پس تا ادامه مطلب همراه ما باشید.

چگونه بی حوصله ! بی انگیزه و تنبل نباشیم؟!

این چیزی است که قرار است در این پست باهم به برسی آن بپردازیم. ولی قبل از آن لازم است به شما بگویم که همه این راه ها فقط در حد پیشنهاد و روی کاغذی است. اگر میخواهید موفق باشید باید این موارد را از روی کاغذ برداشته و در زندگی واقعی خود عملی کنید! آن وقت است که شما به جادوی گروه آموزشی تمامینو ایمان آورده و حرفمان را تا انتهای سال گوش میکنید! در نهایت هم یک رتبه دهن پر کن کسب کرده و زندگی تان را از سر میگیرید! خب برویم سراغ راه های افزایش انگیزه ، راه های کاهش بی حوصلگی و راه های رفع تنبلی!


سحر خیز باش تا کامروا شوی

1 ) سحرخیز باش تا کامروا شوی!

یکی از بهترین راه های رفع تنبلی و بی حوصلگی و بی انگیزگی سحرخیزی است! در روایات مختلف دینی و ضرب المثل های قدیمی بسیار به این مورد یاد شده است. حتی در فرهنگ های غربی نیز بسیاری از این جملات و ضرب المثل ها در رابطه با سحرخیزی به چشم میخورد! مثل Early bird catches the worm که یک ضرب المثل انگلیسی است و نشان از اهمیت سحرخیزی دارد!

امیرمومنان حضرت علی (ع) در همین باب میفرمایند: صبح زود در پی روزی رفتن، روزی را افزون می‌کند؛ همچنین می‌فرمایند: کسی که خواستار جاودانگی است باید سحرخیز باشد.

گویا سحرخیزی رمز و رازی نهفته در دل خود دارد که اینقدر به اهمیت آن اشاره شده. ولی در رابطه با کنکور چه؟ وقتی با رتبه برتر ها در رابطه با خوابشان صحبت میکنم متوجه میشوم که اکثرا سحرخیز بودند و همین هم یکی از عوامل مهم موفقیتشان است. ذهن ما انسان ها اول صبح خالی از هرگونه دغدغه و فکر و… اضافی است پس اول صبح بهترین تایم برای مطالعه حتی مطالعه دروس سنگین تر است! غیر از آن وقتی که زود بیدار میشویم و شروع به مطالعه میکنیم. وقتی به ظهر میرسیم میبینیم که بخش عمده ای از برنامه خود را اجرا کردیم و فقط یک گام کوچک مانده تا تمام شود. سپس بقیه تایم خود را پر انگیزه تر شروع میکنیم! (این چیزی است که بارها از دانش آموزان شنیده ام).

در بدن ما وجود نفس (نفس اماره) بسیاری از کارهای مارا مختل میکند. مثلا صبح که خوابیدیم به ما میگوید 5 دقیقه دیگر بخواب یا مارا به کار های لذت بخش وا میدارد که عامل اصلی تنبلی هم همین نفس اماره است! کسی که به حرف دل خود مدت ها گوش کند دچار تنبلی میشود. اگر میخواهید که تنبل نباشید باید نفس خود را آزار دهید تا دیگر نتواند بر شما تسلطی داشته باشد! سحر خیزی هم عاملی مهم در از بین بردن این تسلط نفس اماره برشماست پس اگر دنبال موفقیت هستید این گنج گران بهارا از دست ندهید!

  • سحرخیزی برایم کاری دشوار است چه کنم! بی انگیزه ام

اگر دنبال فتح قله کنکور هستید و داعیه یک رشته خوب هستید باید سختی بکشید! سختی و خوشی باهم رابطه مستقیم دارند. فراموش نکنید که این امر یک هدف غیرقابل دسترس نیست و به آسانی میتوانید به این سحرخیزی دست یابید. توجه داشته باشید که چند روز اول سختی بیشتری خواهید کشید!

نکته مهم و خطرناک : به صورت ناگهانی ساعت خواب خود را تغییر ندهید مثلا اگر هر شب 12 میخوابید و  8 صبح بیدار میشوید روزی ربع ساعت یا کمتر تایم خود را تغییر دهید تا در نهایت ساعت خواب و بیداری شما بشود مثلا ساعت 10 شب و 5 صبح که به نسبت تایم خواب خوبی است!

اگر در رابطه با خواب کنکور سوال دارید این مقاله را بخوانید : مدیریت خواب یک کنکوری!


مقایسه کردن ظواهر ممنوع

2 ) رقابت طلبی (مقایسه کردن) ممنوع

رقابت کردن را به شخصه خیلی دوست دارم ولی در جاهایی از زندگی مواقعی پیش می آید که رقابت کردن سم مهلک است! از جمله این موارد رقابت طلبی و مقایسه کردن دانش آموزان با دیگران است مثلا با فلان دوست رقابت میکنند که مثلا امروز 10 ساعت درس بخوانند شاید این موضوع ساعت مطالعه شما را زیاد کند ولی موقتی است فکر کنید روزی درس نخوانید و رقابت را ببازید سپس خودتان نا امید و دیگری مغرور میشود! در نتیجه به شما لطمه وارد میکند! یا اینکه فردی ساعت مطالعه کمی دارد بخواهد خودش را با فردی که درسش خوب است مقایسه کند! چه اتفاقی می افتد؟! مطمئنا هر از گاهی برایتان پیش آمده این موضوعات!

البته اگر شخصی هستید که رقابت شما را جلو می اندازد درنگ نکنید چون این مطالب برای همه دانش آموزان صدق نمیکند ولی یادتان به مقایسه کردن باشد مبادا خودتان را دچار این موضوعات بکنید!

یکی از مباحثی که دانش آموزان بسیار از آن رنج میبرند این است که چرا فلان دوستم ترازش در آزمون های قلمچی و گاج و ماز و… بیشتر است و چه کاری انجام داده که به این تراز رسیده است؟ دائما در زندگی او سرک میکشد تا بداند رازش چیست در نهایت هم به خودش آمده و کنکور تمام شده! علاوه بر آن حس سرخوردگی و بی انگیزگی نیز به او دست میدهد و موجب میشود که درس خواندنش مختل شود!

نتیجه این بخش!

به یاد داشته باشید که هرگز خودتان را با کسی مقایسه نکنید تنها کسی که باید با شما مقایسه شود دیروز خودتان است ! باید همواره سعی کنید تا از دیروز خود بهتر باشید. اگر با کسی که درسش از شما قوی تر است خودتان را مقایسه کنید. شما دچار بیانگیزگی خواهید شد! و اگر با کسی که از خودتان ضعیف تر است خودتان را مقایسه کنید دچار غرور کاذب میشوید و باز هم آسیب دیده و درس نمیخوانید! نمیتوانم کل مبحث را در اینجا باز کنم ولی این مورد را به یاد داشته باشید.

این مورد هم به تدریج موجب بی انگیزگی و در نهایت تنبلی شما خواهد شد از این مورد خوب مراقبت کنید!


ورزش کردن

3 ) ورزش نشه فراموش!

ورزش کردن مانند سحرخیزی موجب تضعیف نفس اماره ما خواهد شد چون با ورزش به بدن خود فشار و سختی وارد میکنیم در نهایت با تلاش مداوم در ورزش کردن مطمئنا تنبلی از شما دور خواهد شد! ورزش جریان خون شمارا زیاد کرده و خون رسانی را افزایش میدهد. کسالت و بیحوصلگی را از بین میبرد.

گاها شده که روزهایی حوصله درس خواندن نداریم! یا صبح که از خواب بیدار میشویم انگار روز ، روز ما نیست و از ادامه کار و درس منصرف میشویم در این حال یک ورزش درست و حسابی میتواند ادامه روز شمارا به شما برگرداند. برای هر کنکوری ورزش واجب است و پیشنهاد خود من به عنوان یک مشاور حداقل روزانه 30 الی 1 ساعت ورزش است حتی پیاده روی! ولی اگر مدرسه میروید و یا تحرکت کافی دارید نیازی به ورزش آنچنانی نیست ولی خودتان حواستان به خودتان باشد!

بازهم میگویم و تاکید میکنم ؛ ورزش برای یک کنکوری اجباریست!


استراحت قبل از خستگی در کمپ کوهنوردی
استراحت قبل از خستگی در کمپ کوهنوردی

4 ) استراحت قبل از خستگی

کوه نوردان یک قانون عجیب و خوبی دارند و آن هم این است که در حین کوه نوردی قبل از آنکه خسته شوید باید استراحت کنید! گاه پیش می آید که ما مانند یک ربات روزها درس میخوانیم بدون هیچ گونه تفریحی! در نهایت خسته شده و درس را کنار گذاشته و ناامید و بی انگیزه میشویم! ولی این یک اشتباه بزرگ است! مراقب تفریحتان هم باشید حداقل هفته ای یک نیم روز را کنار گذاشته و تفریح کنید!


موفقیت اتفاقی نیست

5 ) برنامه ریزی داشته باشید!

برنامه ریزی موجب میشود که شما بدانید چه کاری قرار است انجام دهید و مهم تر اینکه دیگر با یک برنامه ریزی خوب تنبلی نخواهید کرد این ثابت شده است! اگر توانایی نوشتن یک برنامه درسی خوب را ندارید میتوانید برای خود یک مشاور بگیرید گروه آموزشی تمامینو هم مشاوران زیادی دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید(فروشگاه تمامینو) یا میتوانید که مقاله نحوه برنامه ریزی را بخوانید!

وقتی که صبح از خواب بیدار میشوید و میدانید که قرار است چه کاری انجام دهید خودش یک انگیزه مضاعف است و تنبلی را از شما دور میکند! شما باید برنامه کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشید! مثلا تا فلان ماه فلان کتاب و مبحث را تمام کنم که این کار با برنامه های راهبردی آزمون های آزمایشی و… امکان پذیر است!

حال فکر کنید که صبح از خواب بیدار شده اید و برنامه ای ندارید! سر درگم و کلافه اید و مطمئنا نمیتوانید روز خوبی را برای خود بسازید! من با اینکه از کنکور سراسری فارغ شده ام ولی هم اکنون نیز برنامه روزانه دارم و خیلی به من کمک میکند!


کلاس درس حضوری

6 ) حضورتان سبز!

یکی از اشتباهاتی که خیلی از دانش آموزان دچارش میشوند این است که میگویند اگر امسال ( سال دوازدهم یا پیش دانشگاهی قدیم ) کنکور قبول نشدم سال دیگر که فارغ التحصیل شدم میتوانم با خیال راحت برای کنکور درس بخوانم و قبول شوم چون درس مدرسه ندارم ولی اینطور نیست! اکثر قبولی ها همان سال اول است ولی چرا؟

کلاس های حضوری شور و نشاط خاصی به دانش آموزان میدهد وقتی میبنند که بچه ها دارند درس میخوانند یا معلم درس میدهد با اشتیاق به سمت درس میروند ولی وقتی کلاسی نباشد و صبح تا شب داخل خانه باشی…

پیشنهاد میکنم از کلاس های حضوریتان به شدت خوب استفاده کنید چون یک انگیزه و یک نیروی قوی به شما میدهد ! اگر هم که فارغ التحصیل هستید میتوانید در کلاس های کنکور حضوری شرکت کنید!


سالن مطالعه

7 ) کتابخوانه ؛ و سالن مطالعه

مورد دیگری که به شما به شدت کمک میکند سالن مطالعه یا کتابخوانه است. برخی ها به صورت دولتی (رایگان) و برخی دیگر در قالب پانسیون های مطالعاتی از شما پول دریافت میکنند! اگر امکانش برایتان مهیاست به سالن مطالعه بروید. چون در سالن مطالعه خبری از تتبلی و خستگی نیست و فقط و فقط درس مهم است برایتان! حتی اگر تنبلی هم کنید باز به اندازه خانه تان کنار بخاری و بالش و لحاف نمیشود! اما توجه کنید که رفیق بازی و صحبت کردن با دوستان و تفریح و… شمارا در سالن مطالعه از راه به در نکند!


آسان جلوه دادن کارهای سخت یک هنر واقعیست
آسان جلوه دادن کارهای سخت یک هنر واقعیست

8 ) تست ساده حل کنید!

گاها پیش می آید که یک دانش آموز به علت عدم حل یک سوال یا نفهمیدن یک سوال سخت نا امید میشود و بی انگیزه ! طوری که روزها درس نمیخواند! شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد ولی راهکار خوب این است که بلافاصله پس از همچین اتفاقی اولا خوشحال شوید چون شما قرار است یک نکته جدید یادبگیرید! اگر نکته جدید نبود که غلط نمیزدید! در مرحله دوم چند تست ساده حل کنیدو توجه داشته باشید که بخشی از سوالات کنکور بسیار ساده هستند! با این روش خود را از بی انگیزگی طولانی مدت نجات دهید!


موفقیت یک مسیر پله پله است …

9 ) اطلاعات مطالعه تان را ثبت کنید!

پس از درس خواندن طولانی مدت و پایان روز نوبت محاسبه میشود! یک برگه بردارید و گزارش کار روزانه خود را در آن وارد کنید و سعی کنید هفتگی آنرا آنالیز کنید ! این کار موجب میشود خودتان را باخودتان مقایسه کرده و هروزتان بهتر از دیروز شوند! مثلا من شنبه 8 ساعت درس خواندم و 50 تست زدم حالا یکشنبه میخواهم 9 ساعت درس بخوانم و 100 تست بزنم! همچنین شنبه 9 ساعت خوابیدم و 2 ساعت از گوشی استفاده کردم و فردایش میخواهم 8/5 ساعت بخوابم و 1/45 ساعت از گوشی استفاده کنم!

یادتان باشد که اگر خواستید پیشرفت کنید به صورت پلکانی ساعت مطالعه و تعداد تست خود را افزایش دهید! چون کم کم عادت کردن ، عادت شمارا پایدار میکند!

رهرو آن نیست که گه تند و گهی خسته رود ؛ رهرو آنست که آهسته و پیوسته رود!

هدفت رو بنویس تا بهش برسی

10 ) هدفتان را به دیوار بچسبانید

مثلا عکس دانشگاه تهران (برای نمایش تصاویر کلیک کنید) را پس زمینه گوشیتان بگذارید یا برگه ای از هدف خود بنویسید و آن را به دیوار اتاق خود بزنید تا همواره به یاد داشته باشید که چرا درس میخوانید! اگر هدفتان برایتان روشن باشد ، و همچنین هدفتان برایتان مهم باشد قطعا با دیدن این نوشته ها و عکس ها تنبلی و بی حوصلگی از شما دور خواهد شد و جای آنرا انگیزه و شور و نشاط خواهد گرفت!


خب دوستان عزیزم امیدوارم که این مطلب باب میل شما کنکوری های گل باشد ؛ لطفا این موارد را یادداشت کنید یا این صفحه را ذخیره کنید تا همواره این نکات را به یاد داشته باشید و سعی کنید با انجام دادن این کارها و پوشاندن جامه عمل به این موارد یک قدم به هدف خود نزدیک تر شوید!


در قسمت زیر میتوانید از 1 تا 5 ستاره به ما نمره بدهید همچنین در بخش پایین تر نظرات را بخوانید و برای ما نظراتتان را ارسال کنید. از انگیزه های خوبتون ممنونیم

 

امیرحسین رفیعی

امیرحسین رفیعی هستم! عضو هیئت مدیره گروه آموزشی تمامینو و مولف مقالات تمامینو...

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *