

اولین کار درست بعد از شرکت در یک آزمون خوب چیست؟ تحلیل آزمون چه تاثیری در پیشرفت و موفقیت ما دارد؟ تحلیل آزمون چطور انجام میشود؟ چطور میشود به شکل درست تحلیل آزمون انجام دهیم؟ استراتژیهای تحلیل آزمون چیست؟ آیا به دفتر تحلیل آزمون نیاز داریم؟
و سوالهای بیشتر که قرار است امروز موسسه آموزشی تمامینو به تمام اون سوالات پاسخ دهد. پس با ما همراه باشید.
تحلیل آزمون
تحلیل آزمون
پر اهمیتترین نکته در هر آزمون، انجام درست تحلیل آزمون است. تحلیل آزمون یعنی در انحصار قرار دادن مدتی برای بررسی کامل فعالیت ما در آزمون.
تحلیل آزمون مثل ستون فقرات یک یادگیری خوب و شیرین است که اگر درست انجام نشود به تلخی زهرمار تبدیل میشود که هم دانشآموز را از آزمون زده میکند و هم انگیزه دانشآموز را مورد قلقلک کرده و به مرز نابودی میرساند.
نکته:انجام آزمون بدون تحلیل آن بدترین اتفاق برای یک کنکوری است.
حتی اگر اون شخص بدترین نتیجه را گرفته باشه باید نقطه ضعفش را در آزمون تشخیص دهد.
چون که هیچ وقت آزمون نمی آید که به ما تک تک سوالات غلط و درست را نشان دهد.
بلکه ما به سراغ آزمون برای این امر میرویم.
پس نباید ترس از تحلیل آزمون داشت.
نکته:همه رتبههای برتر قطعا تحلیل آزمون را انجام میدهند.
پس شک نکنید و بدون چون و چرا این کار را انجام دهید.
هدف اصلی تحلیل آزمون
وقتی که هر آزمون را میدهیم تا حدی به کم و کاستی خود پی برده و آگاه میشویم. اما شناخت توانایی و میزان تسلط ما بر روی سوالات و شناخت نقاط ضعف و قدرت واقعی در تحلیل آزمون ظهور پیدا میکند.
نکات طلائی سوخته
علاوه بر آن ممکن است نکاتی در آزمون بوده باشد که ما به آن توجه خاصی نداشتهایم و متوجه آن نشدهایم ما شاهد آیت هستیم که برخی سوالات به طور کامل بررسی نمیشود و دچار بی محلی ما میشود(چه از نظر ما ساده باشند چه غیر استاندارد)
مثلا وقتی من شروع میکنم سوال یک را حل کنم، میبینم که جواب گزینه یک است و به بقیه گزینهها سر نمیزنم. چه من درست یا غلط زده باشم این تست باید بررسی شود چون ۳ گزینه وجود دارد که ممکن است دارای نکات طلایی باشد. این کار از نظر من اجباری است. که اگر انجام نشود تحلیل آزمون ناموفق است و ما شاهد نکات طلائی سوخته و بی استفاده میشویم.


مراحل تحلیل آزمون
مراحل تحلیل آزمون
بعد آزمون ما کمی استراحت میکنیم تا فشار آزمون از دوش ما برداشته شود و ذهن ا حالت تمرکز حداکثری بیرون آمده و استراحت کند. سپس بعد آن به سمت تحلیل آزمون حرکت میکنیم.
۱. آماده کردن آزمون + دفتر تحلیل آزمون
دفتر تحلیل آزمون چیست؟
دفتر تحلیل آزمون شامل بخشهای خاصی است که به طور مثال دارای شماره تست، تاریخ آزمون، نحوه پاسخگویی(درست،غلط،خالی) و بخش توضیحات است. این دفتر پل موفقیت شماست. زیرا شما قبل هر آزمون میتوانید به آن مراجعه کرده و از اشتباهاتتان درس بگیرید
خب ادامه مبحث که بودیم.
خب دفتر تحلیل آزمون را باز میکنیم. تاریخ و نام آزمون را نوشته. سپس از اولین تست شروع به بررسی میکنیم. بله اولین!
به طور مثال پاسخدهی آزمون من اینطور بوده
*سوال ۱ درست بوده و من گزینه درست را تشخیص دادم.
ـ سوال ۲ غلط زدم و جز سوالات بوده که شک کردم.
– سوال ۳ غلط بوده چون بلد نبودم
+ سوال ۴ خالی چون سوال طولانی بوده و فرصت زدن آن فراهم نبوده
= سوال ۵ غلط زدم چون شانسی جواب دادم
خب با مثال من تحلیل آزمون را ادامه می دهیم
۲. بررسی شیوه پاسخگویی
الف.سوالات درست قطعی
این سوالات اغلب به طور کامل طی آزمون بررسی شدهاند و مشکل خاصی ندارند. اما این از تحلیل آنان چیزی کم نمیکند تا خدایی نکرده نکتهای از قلم بیافتد.
پس تمام سوالات درست بررسی میشوند.
ب. سوالات شانسی و شک بین دو گزینه درست
از آنجا که تسلط ما در این نوع سوالات کم بوده و به شانس اکتفا کردیم یا به اطلاعات خودمون شک داشتیم بهتر است که این سوالات را مو به مو با بررسی پاسخنامه و حتی درسنامه اون قسمت بررسی کنیم. چون که میدانیم این سوالات هستند که ما را به چالش میکشند و با ارزش هستند.
پ.سوالات خالی شک دار
این سوالات به خاطر اینکه شما را وادار کردهاند که شک کنید و به خود اجازه زدن را ندهید بسیار حساس هستند. چون اگر در آزمونی به همه این نوع پاسخ دهید ممکن است دچار کاهش درصد زیادی بشوید و به نتیجه مطلوبی نرسید. تحلیل این سوالات میتواند با بررسی گزینههای شک دار آغاز شود.
ج.سوالات خالی
این نوع سوال، جز آن دسته است که شما حتی فرصت خوندن سوال را به خود ندادهاید یا ار درصد آن گذشتهاید و آن را کنار گذاشتهاید که ممکن است به خطر کمبود وقت یا طولانی و زمان بر بودن آن بوده باشد. به هر حال از ارزش سوال کم نمیشود و باید این سوال کاملا بررسی شود.
د. سوالات غلط شانسی و شک دار
بررسی این نمونه باید از گزینههایی که روی آنان شک داشتین یا شانس خود را انتخاب کردهایم آغاز شود.تا میزان تسلط و نزدیکی حدس ما به سوال معلوم شود.
این نوع پاسخگویی کاملا بد است و نباید رخ دهد. چون با روش غلطی پیش رفتهایم
ه. سوالات غلط
این سوالات را ما با اطلاع از این موضوع که به جواب نهایی در سوال رسیدهایم میزنیم و حس میکنیم درست است.اغلب این سوالات دچار دامهای آموزشی هستند که مارا گول میزنند که جواب درست را زدهایم اما بعد آزمون به اشتباه خود پی میبریم و آن را اصلاح میکنیم. بررسی این نوع اشتباهات به خوبی زدن ۱۰ تست درست است چون وقتی ما به ضعف خود پی میبریم و آن را از بین میبریم در ادامه دیگر به این تله و دامها گرفتار نمیشویم.
۳. چینش سوالات در دفتر تحلیل آزمون
در این مرحله شماره سوالاتی که حس میکنیم پتانسیل تکرار و کنکور را دارند یا دارای نکات خاصی هستند که مهم هستند و امکان فراموشی آن نیز وجود دارد را نوشته و شرح کوتاهی از جمله خلاصهنویسی نکته یا جملهای برای یادآوری و حتی یادگیری آسانتر که ما را در این امر راهنمایی کند مینویسیم.
۴. بررسی اشتباهات اساسی + راهحل
مطمئنا بعد بررسی سوالات به جایی میرسیم که باید مشکلاتمان را ریشه کن کنیم تا دیگر دچار این مسائل نشویم. گاهی در تحلیل آزمون ممکن است به قسمتی بر بخوریم که واقعا باعث شرمندگی ما شود. اما این شرمندگی امری مفید برای ماست که نشاندهنده اهمیت ما نسبت به هدف و خود آزمون ما است.
برای این امر میتوانیم حتی در دفتر تحلیل آزمون در قسمت این سوالات از جملات انگیزشی یا جملاتی از جمله توصیه و بیا عصبانیت و … استفاده کنیم.
مثلا چرا اشتباه کردی؟ چرا بی دقتی میکنی؟
۵. بررسی عملکرد خود در بازه آزمونی
تحلیل آزمون تنها به بررسی سوالات ختم نمیشود. بلکه به بررسی شرایط و فعالیتهای آن شخص نیز مرتبط است. بله همه این اتفاقات و رویداد حین آزمون مهم است. مثلا شخصی سر آزمون گرسنه یا تنشه میشود. این یه خطر جدی است که باید راهحل آن در آزمون های بعد حتما اندیشیده و در نظر گرفته شود.
یا مثلا کسی سر آزمون خسته است و خوابش می آید. که این شخص حتما باید انرژی کافی سر آزمون را نیز داشته باشد.
بررسی بی دقتیها
بعضی اوقات شده که تستی را جا به جا میزنیم یا حتی با تکرار غلط یک جمله گزینه غلط را انتخاب میکنیم.
مثلا من میفهمم که جواب گزینه ۳و۴ است و با خودم تکرار میکنم جواب دو گزینه است و به جای گزینه درست من گزینه ۲ را چه غلط و صحیح بر میگزینم یا حتی برخی اوقات به خاطر عجله تستها دچار جوابهای متفاوت و نادرستی میشود که باید به تدریج با تعداد آزمون بیشتر رفع شود.
این نکات بی دقتی هم میشود در تحلیل آزمون استفاده کرد تا در آزمونهای بعد دچار این مشکلات نشویم.
۶. بررسی عملکرد در زمان
شنیدهاید که هر تست چقدر زمان نیاز دارد؟
چقدر وقت باید حداکثر سر یک تست مصرف شود؟
مثلا یک تست عادی زیست حداکثر ۱دقیقه و ۳۰ ثانیه وقت دارد و اگر شخصی بیش از این زمان وقت بگذارد حتما دچار مشکل در مدیریت زمان خواهد شد.
یا مثلا شخصی که سرعت عمل بالاتری دارد و در ۱دقیقه این عمل را انجام میدهد باید از هر ۳۰ ثانیه که به دست می آورد استفاده درستی داشته باشد.
پس تمام این ابعاد برای شخص در تحلیل آزمون باید مهم باشد.
۷. مرور و استفاده از تحلیل آزمون
بعد همه این سختی کشیدن و اعصاب خوردی به نظرم کار درستی نیست که تحلیل آزمون را کنار بگذارین و استفاده نکنیم.
بلکه خوب است تا با زمانبندی مناسب و با تکرار و تمرین پیش از هر آزمون به دفتر تحلیل آزمون سری بزنیم.


جمع بندی تحلیل آزمون
۱. فراهم کردن دفتر تحلیل آزمون
۲. بررسی مو به مو همه سوالات
۳. بررسی بر اساس ( درست، غلط، شانسی،شکی )
۴. چیدن سوالات در دفتر تحلیل آزمون
۵. رفع عیب و ایرادها
۶. بررسی فعالیت و عملکرد در زمان معین
۷. استفاده از نتایج این عمل در آزمونهای بعد
امیدوارم که با استراتژی تحلیل آزمون به خوبی آشنا شده باشید و تمامینو شما را برای تحلیل آزمون آماده کرده باشد ❤️
3 دیدگاه