مشاوره

برای قبولی در رشته پزشکی چند ساعت درس بخوانیم؟ چقدر تست بزنیم؟

سوال متداولی که دانش آموزان رشته تجربی از ما میپرسند...

بیوتکنولوژی و پزشکی برترین رشته های دانشگاهی تجربی هستند که سالانه افراد زیادی برای این رشته دست و پا میکشنند. اما چگونه میتوانیم به این هدف مهم دست پیدا کنیم؟ روزی چند ساعت درس بخوانیم؟ روزی چندتا تست بزنیم؟ در این مقاله به شما میانگین درس خواندن مخصوص خودتان را میگوییم. امیدوارم که این مطلب بتواند شمارا در رسیدن به اهدافتان یاری کند.

برای قبولی در رشته پزشکی چند ساعت درس بخوانیم؟

خیلی از دانش آموزان این سوال پر تکرار را میپرسند که البته برای دلخوش کردن خودشان است و صرفا میخواهند بدانند اگر اینقدر درس بخوانم موفق ام؟ راستش این سوال برای هرکس متفاوت است یعنی نمیشود گفت که اگر 10 ساعت درس بخوانی موفق هستی.

من دوستی دارم که با روزی 9 ساعت مطالعه (غیر روزهای مدرسه) توانست رتبه برتر شود و پزشکی تهران قبول شود ، دوستی دیگر داشتم که با 12 ساعت روزانه مطالعه پزشکی تهران قبول شد! در کمال تعجب دوستی دیگر نیز داشتم که با ساعت مطالعه بالا موفق به قبولی در رشته مورد نظر خود نشد!

ولی در کل یکی از مشترکات رتبه برتر ها این است که حداقل روزانه بیش از 8 ساعت مطاعه مفید دارند! یعنی در روز های تعطیل حدود 8 ساعت و در روز های مدرسه حدود 4 ساعت! در کل ساعت مطالعه شما باید در هفته حدودا بالای 40 ساعت باشد!

نکته مهم ! بنده وقتی میگویم روزانه 8 ساعت یعنی اینکه به طور متناوب و هروز این روند تکرار شود نه اینکه یک روز 12 ساعت باشد و یک روز 5 ساعت! این کار اصصصصلا فایده ای ندارد! باید به طور پیوسته در روزهای مدرسه بالای 4 ساعت و در روزهای تعطیل بیشتر از 8 ساعت درس بخوانید…

نکته مهم 2 ! من وقتی میگویم 8 ساعت منظورم این است که اغلب رتبه برتر ها بالای 8 ساعت مطالعه داشتند نه اینکه شما نیز 8 ساعت بخوانید منطورم این است که ساعت مطالعه تان از 8 ساعت کم تر نشود!

چرا ساعت مطالعه ها باهم فرق میکند؟

  • IQ ، یکی از عوامل مهمی که کمک میکند شما به ساعت مطالعه کمتری نیاز داشته باشید ایکیو شماست! شما یک صفحه را 2 بار بخوانید میفهمید یا 10 بار ؟ شما وقتی یک فصل ریاضی را در 2 ساعت تمام کنید بهتر است یا در 10 ساعت؟ سطح هوش شما یک معیار است! نا امید نشوید! اکثر رتبه برتر ها فکر میکردند هوش کمی دارند ولی موفق شدند!
  • اگر هوشم کم باشد چه کنم؟ هیچ مشکلی نیست شما با یکی دو ساعت مطالعه بیشتر میتوانید این موارد را جبران کنید. این را هم بگویم که هوش شما قطعا بالاست به این چیز ها هیچ توجهی نکنید که من کند ذهنم و…
  • تمرکز! میتوانم بگویم مهم تری عاملی که موجب میشود یک کنکوری در کنار ساعت مطالعه بالا در کنکور قبول شود؛ تمرکز آن است! شاید باورتان نشود ولی تمرکز میتواند تا نصف تایم شما را هدر دهد!
  • چه عواملی موجب بی تمرکزی میشود؟ چه کنیم؟ یکی از لطمه های دوران کنکور دانش آموزان روابط عاشقانه و احساسی بین جنس مخالف است. پس سعی کنید این مورد را کنترل کنید ؛ از دیگر موارد میتوان به مقایسه کردن خود با دیگران ، بی انگیزگی و… نام برد، در آینده در مورد روابط عاشقانه در دوران کنکور و بی تمرکزی یک پست جدید قرار خواهم داد!

نتیجه کلی ساعت مطالعه!

یک کف ساعت مطالعاتی برای خود تعیین کنید! پیشنهاد من حداقل 8 ساعت است! باتوجه به سطح هوشی و تمرکزی خود تایم خود را تنطیم کنید . جوری که به شما فشاری وارد نشود که شمارا از درس باز بدارد! و جوری که به برنامه ریزی درسی خودتان برسید!

روزانه چند تست بزنیم؟

حل تست هم مانند مسئله ساعت مطالعه است ولی پیشنهاد من این است که به اندازه سوالات کنکورتان روزانه تست بزنید مثلا رشته تجربی 150 تست را از آنها امتحان میگیرند پس سعی کنید حداقل روزانه اینقدر تست بزنید! البته این یک کف تعداد تست است! بر اساس سطح خود و برهه های زمانی متفاوت میتوانید آنرا تغییر دهید! مثلا در دوران مرور و جمع بندی میتوانید تعداد این تست هارا به دو برابر این مقدار برسانید.

یک نکته مهم : دانش آموزی را سراغ دارم که با تست  فراوان در درس زیست توانست زیست را در کنکور خوب بزند ! در عوض دانش آموز دیگری دارم که با مطالعه زیاد کتاب درسی زیست به این درصد رسید! پس صرفا تست بالا یا تست کم تضمین کننده چیزی نیست! جدا ازینکه برخی درس ها مثل ریاضی و فیزیک نیاز به تست فراوان دارند ولی زیست علاوه بر تست نیاز به مطالعه فراوان دارد!

حالا در کل چگونه پزشکی قبول بشم؟

ساعت مطالعه بالا در کنار میزان تست مناسب همراه با کمی تمرکز و آرامش فرمول موفقیت شما در کنکور سراسری است!

نیاز به مشاور دارم!

اگر نیازمند مشاور هستید میتوانید با من از قسمت تماس با ما در ارتباط باشید همچنین شبکه های اجتماعی مارا از اینجا دریافت کنید!

امیرحسین رفیعی

امیرحسین رفیعی هستم! عضو هیئت مدیره گروه آموزشی تمامینو و مولف مقالات تمامینو...

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *