انتخاب رشته

معرفی رشته پرستاری

بازار کار و درآمد + خصوصیات یک پرستار + ادامه تحصیل پرستاری و...

چطور در رشته پرستاری قبول شویم؟  ویژگی پرستار خوب چیست؟ بازار کار و درآمد و حقوق پرستاری چطوره؟ تا چه مقطعی امکان ادامه تحصیل وجود دارد؟ دروس رشته پرستاری کدامند؟ امروز قراره که معرفی رشته‌های کنکور، از پزشکی گرفته تا… را براتون از صفر تا صد شروع کنیم و رشته به رشته هر کدام را بررسی کرده و به طور کامل با رشته‌ها آشنا بشیم. امروز روز رشته پرطرفدار پرستاری است. یکی از چندین رشته محبوب زیرگروه پیراپزشکی، رشته پرستاری است، که با وجود سختی‌ها و همینطور درآمد مناسب هر ساله تعداد زیادی در دانشگاه‌ها پذیرفته می‌شوند.

وقتشه به معرفی گرایشات مختلف پرستاری، درآمد و بازار کار این رشته‌ها بپردازیم. تا کمی از درگیری‌ها و شبهات ذهنی شما عزیزان بر طرف شده و قدمی به سوی موفقیت برداریم. نکته خاص اینجا است که برای رسیدن به هدفتون باید امید و انگیزه داشته باشید. اگر انگیزه‌تون کافی نیس یا ندارید میتونید در پست زیر به هدفتون برسید


10 روش تضمینی افزایش انگیزه و رفع تنبلی و بی حوصلگی

یادمان باشد.رشته‌ای که می‌توان آن را مرهمی بر زخم‌های جامعه دانست. در زمان شیوع آنفولانزا و کرونا که ما در خانه بودیم، این پرستاران بودند که مانند سپری از جنس عشق و انسانیت در برابر ویروس پایداری کردند. و چه بسیار پرستارانی که در این راه شهید سلامت شناخته شدند.

خصوصیات پرستار+ معرفی رشته پرستاری
معرفی رشته پرستاری

معرفی رشته پرستاری را بااین شروع کنیم که رشته پرستاری یکی از شاخه‌های رشته‌های علوم‌پزشکی در کشور میباشد. ورود به این رشته علاوه بر تحمل سختی‌های راه به خصوصیات زیاد و خاصی نیازمند است.از مهم‌ترین اقشار جامعه می‌توان به پرستاران اشاره کرد که در گروه‌های مراقبتی و بهداشتی فعالیت می‌کنند. همچنین نقش مهم پرستاران در هر بار برخورد با بیمار و نگهداری و مراقبت‌های رفتاری، مادی، اجتماعی، معنوی این قشر را همه درک کرده‌اند.

این رشته از زمان‌‌های خیلی پیش  وجود داشته و حتی شروع آن در ایران هم به نوعی برگرفته از کشور‌های غربی بخصوص اروپاییان است. با ما همراه باشید تا معرفی رشته پرستاری را صفر تا صد طی کنیم.

دسترسی سریعتر به محتوای دلخواه شما

ویژگی‌های مهم یک پرستار و خصوصیات ویژه پرستاران

ویژگی و خصوصیات پرستاران
ویژگی پرستار

فداکاری و از خودگذشتگه

روحیه قدرتمند و شکست‌ناپذیر

تاب آوردن و صبر و حوصله زیاد در برابر مشکلات

برخورد مناسب با افرادی که با آنان سر و کار دارد از جمله بیماران

تعهد و وجدان کاری بالا

علاقه و عشق واقعی در انجام کار‌ها

روح و جسم سالم

حس مسئولیت  در قبال افراد و بیماران

داشتن توانایی برقراری ارتباط سالم با مردم

نداشتن چشم‌داشت و نگاه مادی به این شغل

ایجاد شرایط آرامش بیمار

وجود نظم در کار‌ها

شادابی و حال خوب در محل کار و خانه

روحیه لطیف + عطوفت و مهربانی با افراد

درک و فهم بالا

ویژگی پرستار بیشمار است. به هر حال این مطلب مثل این است که فضای درمانی که بیماران حضور دارند مانند یک کشتی است که وظیفه مراقبت و نگهداری ساکنان کشتی بر عهده ناخدا، یعنی پرستاران است . البته این ویژگی‌ها تنها گوشه‌ای از ویژگی پرستار خوب است و البته لازمه این شغل نیز میباشد. پرستاران عزیز می‌توانند با کمی ارتقا در رفتار خود حتی از این درجات بالاتر رفته و به درجات عالی‌تری برسد.

چطور وارد رشته پرستاری شویم؟

همانطور که در مقاله معرفی رشته پرستاری خواندید یکی از محبوب‌ترین رشته‌های پیراپزشکی است.

و از طریق این رشته سالانه تعداد زیادی از افراد به وسیله کنکور وارد دانشگاه میشوند.

میشود از دانشگاه‌های (دانشگاه روزانه، نوبت دوم و شبانه، آزاد اسلامی و پردیس) از مهم‌ترین دانشگاه پذیرنده پرستار نام برد که پذیرفته‌شدگان این رشته را قبول میکنند.

بهترین دانشگاه‌های پرستاری جهان

راه ورود به پرستاری

تنها راه ورود به رشته پرستاری در ایران شرکت در ( کنکور سراسری تجربی ) است. بله شما باید در کنکور سراسری تجربی شرکت کنید و حدنصاب این رشته‌ را بدست آورید.

نکته: با توجه به آخرین تغیرات کنکور و تاثیر بالای معدل، برای دست یافتن به پزشکی نمرات امتحان نهایی دبیرستان از تاثیر بالایی برخوردار هستند که یاری‌دهنده شما در کسب رتبه هدف شما هستند. البته در موارد خاص نیز از راه‌های دیگری امکان ورود به رشته پرستاری وجود دارد که مناسب دوازدهمی‌ها و پشت‌کنکوری‌های تازه وارد نیست. و نیازمند به اظهار نظر سازمان‌ها و نهاد‌های مختلف است.

نکته:شرط قبولی معدل برای این رشته برای معدل‌های بالای ۱۵ نیز وجود دارد.

برای پرستاری در کدام کنکور باید شرکت‌کرد؟

اکثر افراد برای ورود به رشته پرستاری در کنکور تجربی شرکت می‌کنند. البته سازمان سنجش طریقی را فراهم کرده تا افراد از طریق رشته‌های دیگر و حتی با شرط معدل نیز امکان ورود به پرستاری وجود داشته باشد.مثلا در کنکور ریاضی و انسانی امسال ظرفیتی را با شرط معدل به این رشته اختصاص داده شده بود که بسیار قابل توجه است. اما نمی‌شود به این موضوع اعتماد کرد چراکه این ظرفیت‌ها بر اساس نیاز هر ساله متغیر است و ممکن است وارد دفترچه کنکور بشود یا نه و راه قابل قبول‌تر همان شرکت در کنکور تجربی است.

رتبه لازم برای پرستاری در کنکور

متداول‌ترین سوال داوطلبان کنکور در زمینه قبولی در پرستاری این است که چه رتبه‌ای برای به دست آوردن پرستاری مناسب است؟ ما در اینجا میخوایم با افزایش اطلاعات عمومی شما در زمینه قبولی‌های پرستاری به شما در انتخاب رشته‌ بهتر و اصولی‌تر کمک کنیم پس آماده باشید.

در اینجا می‌خواهیم حداقل و حداکثر بازه قبولی در پرستاری برای منطقه ۱ و ۲ و ۳ را برای شما شرح دهیم.

این رتبه‌ها بر اساس رتبه‌های آخرین کنکور برگزار شده یعنی کنکور ۱۴۰۱ میباشد. و معقول است که با تغیرات کنکور اخیر کمی بی‌تاثیر و غیر قابل اعتماد هستند. پس ما به شما تمامینویی‌ها پیشنهاد میدیم که این‌ها را در نظر داشته باشید.

نکته:این رتبه‌ها در برگیرنده دانشجویان روزانه،شبانه،پردیس و شهریه‌پردازان است و طبیعتا افرادی که بضاعت مالی کافی ندارند باید به رتبه‌های بهتر نیز بسنده شوند.

در کنکور تجربی چه درصدی‌هایی برای پرستاری لازم است؟

با وجود تغییرات کنکور که شامل حذف دروس عمومی دبیرستان و تاثیر قطعی معدل امتحان نهایی هست تا حد زیادی نمی‌شود این درصد‌ها را مورد قبول دانست و نباید به این درصد‌ها که متعلق به سال پیش است اکتفا کرد.

خبر خوب: تمامینو علاوه بر درصد‌های سال پیش ، درصد‌های پیشنهادی خود را برای شما در ادامه به نمایش گذاشته که قابل قبول‌تر از درصد‌های کنکور است.

در کنکور تجربی چه درصدی‌هایی برای پرستاری لازم است؟

درصد پیشنهادی تمامینو

این درصد‌ها مطابق کنکور‌های جدید آزمایشی از جمله قلمچی،ماز،گاج ، گزینه دو و… میباشد که در حدود رتبه دانشگاه‌های تاپ و دانشگاه‌های برتر روزانه پرستاری در کشور میباشد.

البته از تاثیر معدل نباید غافل شد. چون ممکن است شخصی با معدل بهتر و درصد های کمتر به نتیجه مطلوب‌تری هم برسد.

البته همانطور که در پیش ذکر کردم این نتیجه صرفا طبق کنکور‌های آزمایشی به دست آمده و معدل تاثیر داده نشده. اما چیزی که مهم است تاثیر دروس زیست و شیمی است که می‌توان تاثیر آن را بیشتر از بقیه دروس دانست.

تغیرات کنکور تجربی برای پرستاری

دانش‌آموزانی که خیال قبولی در رشته پرستاری را دارند باید به طور کاملی با کنکور تجربی آشنا باشند و تغیرات کنکور و شرایط نو و جدید آن را در نظر بگیرند.

همانطور که با خبر هستید، امسال کنکور دچار تغیراتی زیادی از جمله حذف دروس عمومی دبیرستان شد که یعنی هیچ داوطلب کنکور دیگر با دروس عمومی رو در رو نخواهد شد و تاثیر این دروس به امتحانات دبیرستان محدود شد.علاوه بر آن کنکور دو بار در سال برگزار میشود و از فشار روی داوطلب کاسته و فرصت دوباره‌ای به داوطلبان می‌دهد. تغییر دیگر که کل کنکور را با سال قبل متمایز میکند، حذف زیرگروه‌های کنکور است.

عاقبت حذف زیرگروه‌ها در کنکور

یک کنکوری باید بداند که از این به بعد قرار است که همه داوطلبان بدون توجه به ضرایب متفاوت زیر گروه‌ها و با توجه به ضریب ثابت رشته تجربی در کنکور شرکت کند. یعنی هر رشته که در کنکور تجربی وجود دارد دارای ضریب یکسانی است‌.

بیشترین ضریب با ضریب ۱۲ مخصوص درس زیست‌شناسی کنکور است که سوالات بسیار مفهومی و سختی از آن در کنکور طرح می‌شود.

کمترین ضریب با ضریب ۱ به درس زمین‌شناسی مربوط است که اخیرا دارای سوالات آسانی در کنکور بوده.

ولی مهم‌تر از همه برای ما، خود کنکور است. که ما در کنکور قرار است که با دروس زیست، شیمی، ریاضی، فیزیک و زمین شناسی که جزو دروس تخصصی کنکور است سر و کله بزنیم.

همچنین میتوانید از طریق لینک زیر روش مطالعه دروس مختلف کنکور تجربی را دریافت و استفاده کنید.

کسی که به فکر قبولی در رشته پرستاری است باید بداند که اهمیت دادن به یک یک این دروس مهم‌ترین کار است و نباید از تاثیر هر درس غافل شد.

تصویر ضریب دروس کنکور تجربی

گروه آموزشی تمامیـــــــنو ( مشاوره + آزمون + کتاب +فیلم آموزشی) با تمامینو کار درسات تمومه!

برای ثبت نام مشاوره کنکور 1402 ⚡ کلیک کنید!

مشاوره + برنامه ریزی + برگزاری آزمون شخصی + تماس هفتگی و… ماهانه 250 هزار تومان

رشته پرستاری شامل چه مقاطعی است؟

معرفی رشته پرستاری با قبولی در کنکور تجربی به پایان نمیرسد،شاید بخواهید بدانید که رشته پرستاری ،چه مقاطعی و چقدر مدت تحصیل دارد.

این رشته دارای مقاطع کارشناسی پرستاری ، کارشناسی ارشد پرستاری و دکترای پرستاری میباشد که در ابتدا گرایش خاصی برای آن وجود ندارد و گرایش‌های آن از ارشد به بعد شکل گرفته و امکان ادامه تحصیل بعد از هر بار طرح تنظیمی سازمان بهداشت وجود دارد.

طول تحصیل در رشته پرستاری چقدره؟

هر چقدر درباره هدفمون بیشتر مطلع باشیم انگیزه و جدیت ما در راه رسیدن به اون بیشتر میشه. پس بیاید تا ما که هدفمون پرستاری است با آینده اون بهتر آشناییم و بدونیم که چی در انتظار ما است.

پرستاری چند ترم دارد؟چقدر باید درس بخونیم؟

کارشناسی پرستاری نیز مانند بیشتر رشته‌های پیراپزشکی در دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی به طور معمول یک دوره ۴ ساله یا ۸ ترم تحصیلی در دانشگاه میباشد. که باید بیش از ۱۲۰ واحد درسی را در مدت این ۴ سال تحصیل کنید.

البته این تعداد واحد بین دروس تخصصی و عمومی شما تقسیم می‌شود.

دانشجویان پرستاری پس از طی این مدت گواهینامه کارشناسی خود را از دانشگاه خود کسب می‌کنند.

اینکه را بدانید که فعالیت در این رشته حتما به وجود این مدرک وابسته است و ما پرستار بدون مدرک نداریم.

محل تحصیل دانشجو

آیا دانشجو علاوه بر دانشگاه در جای دیگری هم تحصیل میکند؟

بله. در طول تحصیل این رشته کاملت به صورت تئوری و در کلاس و دانشگاه نیست بلکه پرستاران از حدود ترم ۲ و ۳ به بیمارستان‌ها و کلینیک درمانی وارد و ادامه تحصیل و فعالیت آنان در این محل‌ها علاوه بر دانشگاه انجام می‌پذیرد و فرد شروع به آشنایی به محیط بیمارستان میکند.

سوال:طرح پرستاری چند ساله است و کجا؟

از آنجا که پرستاری جز ۱۱ رشته انتخابی علوم پزشکی است از امر طرح مستثنی نیست و همه فارغ‌التحصیلان بعد از دریافت لیسانس و مدرک کارشناسی خود از دانشگاه باید دست کم ۲ سال در مناطق کم برخوردار و محروم کشور به کار و فعالیت بپردازند.

در زمان طرح، حقوق پرستاری داریم؟

بله در زمان طی طرح، پرستاران ماهانه و به طور منظمی حقوق خود را دریافت می‌کنند.

امکان معافیت طرح اجباری برای پرستاران وجود دارد؟

طرح اجباری که برای یازده رشته علوم پزشکی وضع شده به این صورت است که هر فرد پس از طی هر مقطع تحصیلی دو سال در مناطق محروم مشغول کار شود. آیا این امکان وجود دارد تا از طرح معاف شد؟ بله این امکان نیز وجود دارد که نیازمند شرایط و ضوابط خاصی برای هر فرد است. که شرایط کاهش و حتی معافیت طرح در تصویر زیر شرح داده شده.

?️ دروس رشته پرستاری در دانشگاه

با تمامینو در معرفی رشته پرستاری در دانشگاه و… همراه باشید. ما در دانشگاه شاهد وجود دروس رشته پرستاری هستیم که دارای بیش از ۱۲۰ واحد هستیم که شامل دروس تخصصی و عمومی و دوره کارآموزی میباشد.

دروس رشته پرستاری به ۲ قسمت اساسی تقسیم‌بندی می‌شود.

اما دروس رشته پرستاری تا آخر تحصیل ممکم است نغییر کنند.

رسیدن به ارشد پرستاری

در ادامه بعد دوره کارشناسی و در دوره ارشد شخص امکان فعالیت در رشته‌هایی از جمله علوم تغذیه، فیزیولوژی، ارگونومی، تکنولوژی گردش خون و اکولوژی و… وجود دارد.

اما گرایش های اصلی دوره کارشناسی عبارتند از:

روان پرستاری

جراحی داخلی

سلامت جامعه

پرستاری کودک

> پرستاری سالمندان

× پرستاری نظامی

+ پرستاری اورژانس

 _ پرستاری توان‌بخشی

< مراقبت ویژه کودکان

مدت دوره کارشناسی ارشد پرستاری

مدت تحصیل دوره ارشد در هرگرایش پرستاری حدود دوره‌های ۲ ساله میباشد.

امکان ادامه تحصیل در دوره دکترای پرستاری

ادامه تحصیل در دوره بالاتر مثل ارشد نیازمند دانش و تجربه فردی بالاست که شخص در ادامه با فعالیت و ادامه تحصیل در دوره دکترا امکان به دست آوردن شرایط انواع سوپروایزر و همچنین عضو هیئت علمی و حتی ریاست پرستاری بیمارستان را به دست بیاورند.

طول مدت دکترای پرستاری چقدره؟ ⏱

این دوره علاوه بر دفاعیه و… حداکثر ۵ سال زمان دارد. و دیگه نهایت کاره? البته این مقطع در پرستاری به طور خیلی جدی و وحشتناکی در ایران نادیده گرفته شده و اهمیت خاصی در ایران ندارد . اما در کشور‌های خارجی وضع این مقطع خیلی خیلی بهتر است.

معرفی رشته پرستاری

آینده شغلی رشته پرستاری?‍⚕

همانطور که در مقاله معرفی رشته پرستاری خواندیم کشور ما در شرایط کنونی که واقعا پرستار کم دارد و بحران‌های جانی و بحران کهنسالی زیاد شده است، به شدت نیازمند پرستار است. به طوری که اینطور فرض می‌شود که تا ۱۰ سال آینده این شغل تضمین شده است و پرستاری بیکار نمی‌ماند و شرایط خوبی خواهد داشت.

پرستاران می‌توانند در بیمارستان، کلینیک، درمانگاه ، مراکز درمانی، مراکز سالمندان، مهد کودک و مراکز خصوص به فعالیت بپردازد.

? بازار کار رشته پرستاری

مهم‌ترین موضوع در بحث انتخاب رشته آینده شغلی خوب و بازار کار و حقوق پرستاری مناسب است. رشته پرستاری جز آن دسته مشاغل است که شما به محض دریافت مدرک دانشگاهی خود پس از ۴ سال به راحتی وارد محل کار خود شده و به راحتی استخدام شوید.

در ادامه همراه ما باشید تا با درآمد و حقوق پرستاری بیشتر آشنا شویم.

? حقوق پرستاری چقدر است؟

ما در مقاله معرفی رشته پرستاری سعی کرده‌ایم تا دقیقترین آمار از جله حقوق پرستاری را خدمت شما عزیزان اعلام کنیم.  حقوق پرستاری دارای یک کف و میزان پایه‌ای است. یعنی یک حداقل حقوقی برای هر پرستار وجود دارد که این حقوق با توجه به افزایش حقوق پرستاری و … حدودا ۱۰ میلیون میباشد.

چیزی که سبب می‌شود یک پرستار حقوق بهتر و بیشتری بگیرد به این وابسته است که شخص با دریافت مدارک بالاتر و تجارب بیشتر کسب کند و حتی اضافه کاری و شیفت‌های طولانی حقوق بیشتری را کسب کند. مثلا یک پرستار با کار در بخش اورژانس و بخش‌های مهم بیمارستان و بخش‌های خصوصی حقوق پرستاری خود را به بالاتر از ۲۰ میلیون برساند. این نکته را بدانید که شیفت‌های پرستاران هر کدام ۸ ساعته میباشد و حقوق پرستاری برای هر ساعت اضافه‌کاری بالغ بر ۲۰ هزار تومان میباشد. پس شک نکنید که آینده‌شغلی شما در پرستاری تضمین شده و قطعی است. چرا؟

همانطور که با خبر هستید شرایط مهاجرت این رشته آسان است و در کشور تعداد پرستاران کم است و قطعا این روند ادامه دارد و شما همیشه یک انتخاب خوب به اسم پرستار شدن دارید.

دوستان به پایان مقاله معرفی رشته پرستاری رسیدیم.

سوالات متداول ❓️

✅بازار کار رشته پرستاری چگونه است؟

پرستاری به دلیل نیاز خاص و بالای کشور دارای بازار کار و حقوق مناسبی است.

✅آزمون لیسانس به پزشکی چیست؟

آزمونی برای ورود به رشته پزشکی از طریق پرستاری

✅پرستاری چند ترم است؟طول تحصیل پرستاری چقدر است؟

پرستاری دارای 8 ترم و 4 سال تحصیل است.

✅ویژگی یک پرستار خوب چیست؟

سختکوش، فداکار، دقیق و سالم از نظر روحی و جسمی

✅برای پرستار شدن در کدام کنکور باید شرکت کرد؟

برای ورود به این رشته باید در کنکور تجربی شرکت کرده و انتخاب رشته کنید.

✅چه رتبه کنکوری برای پرستاری مناسب است؟

در این مقاله سعی کرده‌ایم تا رتبه ماسب این رشته در کنکور تجربی و مناطق 1 و 2 و 3 را به شما نشان دهیم.

امیرحسین رفیعی

مدیریت و پشتیبانی وبسایت هستم و درصورت بروز هرگونه مشکل درخدمتتونم!

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

همچنین ببینید
بستن