انتخاب رشته

معرفی رشته شنوایی سنجی | درآمد و بازارکار و تحصیل

بدو بیا اینور بازار یه رشته اوردم توپ🌟

سلام به مقاله معرفی رشته شنوایی سنجی خوش اومدید. رشته شنوایی سنجی یکی از رشته‌های پر طرفدار کنکور سراسری است که با رقابت سنگین داوطلبان کنکور مواجهه شده است. پس اگه این رشته را دوست داری باید اول خوب اونو بشناسی و راه رسیدن به اون را بلد باشی. تمامینو خودش را مسئول دونسته که امروز صفر تا صد رشته شنوایی سنجی را براتون توضیح بدهد. در اول کار شنوایی سنجی را معرفی میکنیم سپس به سراغ بازارکار و درآمد رشته شنوایی سنجی می‌رویم و به بررسی آینده شغلی شنوایی سنجی و دروس آن در دانشگاه خواهیم پرداخت.

معرفی رشته شنوایی سنجی

خب چجور بگم  این رشته یکی از بخش‌های تخصصی در حوضه علوم شنوایی است که به تشخیص و درمان مشکلات و بیماری‌های شنوایی میپردازد و به برنامه‌ریزی برای توسعه و توانبخشی انکساری شنوایی می‌پردازد.
این نکته را بگم که کسی که وارد این رشته شده نمیتونه به تنهایی و بدون استفاده از امکانات و تکنولوژی لازم کاری پیش ببرد. پس وسایل و دستگاه‌ها مهم‌ترین بخش این رشته هستند.

فیلم زیر هم یک خلاصه معرفی برای این رشته هست که به دقت ابعاد مختلف موضوع انتخاب رشته و بررسی نقاط ضعف و قوت این رشته پرداخته است.

انتخاب رشته شنوایی سنجی در کنکور

این رشته جزو رشته‌هایی است که در دانشگاه‌های انگشت شماری مثل
1. دانشگاه علوم پزشکی تهران
2. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
3. دانشگاه علوم پزشکی ایران
4. دانشگاه علوم پزشکی تبریز
5. دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
6. دانشگاه علوم پزشکی شیراز
7. دانشگاه علوم پزشکی مشهد
8. دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
9. دانشگاه علوم پزشکی گیلان
10. دانشگاه علوم پزشکی همدان
ارائه می‌شود.
و به همین نسبت ظرفیت کمی برای این رشته‌ وجود دارد که حدود ۲۰۰ نفر در کشور است.

دروس رشته شنوایی سنجی در دانشگاه کدامند؟

این دروس عموماً با رشته های علوم پزشکی و روانشناسی مرتبط میشوند. این دروس به بررسی و ارزیابی عملکرد شنوایی افراد می‌پردازند و شامل مباحث زیر می‌شوند:
1. آناتومی و فیزیولوژی شنوایی: در این درس، ساختار و عملکرد اجزای دستگاه شنوایی انسان، از جمله گوش خارجی، گوش میانی و گوش داخلی، مورد بررسی قرار می‌گیرد.
2. روش‌های اندازه‌گیری شنوایی: در این درس، روش‌های مختلفی که برای اندازه‌گیری شنوایی استفاده می‌شود، از جمله آزمون‌های آستین، آزمون‌های آمپلیتودینامیک و آزمون‌های آکوستیکی، مورد بررسی قرار می‌گیرد.
3. اختلالات شنوایی: در این درس، اختلالات شنوایی مختلفی که ممکن است در افراد به وجود آید، از جمله ناشنوایی، نقص شنوایی و اختلالات توانایی شنوایی، مورد بررسی قرار می‌گیرد.
4. تشخیص و درمان اختلالات شنوایی: در این درس، روش‌های تشخیص و درمان اختلالات شنوایی، از جمله استفاده از سمعک، تراپی صوتی و جراحی، مورد بررسی قرار می‌گیرد.
5. روانشناسی شنوایی: در این درس، ارتباط بین شنوایی و روانشناسی انسان، از جمله تأثیر شنوایی بر روانی و اجتماعی بودن فرد، مورد بررسی قرار می‌گیرد.
6. تحقیقات در حوزه شنوایی: در این درس، روش‌های تحقیقاتی مورد استفاده در حوزه شنوایی، از جمله طراحی آزمون‌های شنوایی و تحلیل داده‌های حاصل از آن‌ها، مورد بررسی قرار می‌گیرد. این دروس معمولاً در رشته های شنوایی شناسی، علوم شنوایی، روانشناسی شنوایی و پزشکی تشخیصی قرار می‌گیرند.

طول تحصیل کارشناسی رشته شنوایی سنجی چقدر است؟

ای بابا چقدر این سوالا میپرسی😅. خب این رشته هم مثل بقیه رشت‌های علوم‌پزشکی( بجز خود پزشکی و دندونپزشکی) ۴ ساله است و ۸ ترم تحصیلی داره. البته اگه زرنگ باشی ۷ ترمه تمومه😜. پس خودتون آماده کنید که این رشته‌ را بترکونید.
خب خب بریم سراغ کارشناسی ارشد این رشته
کارشناسی ارشد رشته شنوایی سنجی فقط در ۳ دانشگاه کشور ارائه میشه که خیلی خوب میشناسیمشون. دانشگاه ایران،بهشتی و دانشگاه مشهد. تازه فقط ۲۰ نفر هم برای این مسئله در نظر گرفته شده.
یه نکته جالب اینه که فقط کارشناس شنوایی سنجی میتونه وارد ارشد این رشته بشه و کارشناسی ارشد این رشته میتونه برای دیگر رشته‌های علوم‌پزشکی مثل فیزیولوژی و فیزیک پزشکی و دکترای چشم پزشکی اقدام کند.
بازارکار و درآمد رشته شنوایی سنجی
این رشته به خاطر ظرفیت کم در دانشگاه‌های کشور ، آینده شغلی بسیار خوبتر و روشن‌تری نسبت به دیگر رشته‌ها دارد. چون هر کسی که از این رشته فارغ‌التحصیل می‌شود به راحتی وارد بازارکار می‌شود.

آیا طرح ۲ ساله برای شنوایی سنجی وجود دارد؟

بلی. چی فکر کردی با خودت! فکر کردی به این راحتی وارد بازار کار میشی؟این طرح شامل ارزیابی و تشخیص مشکلات شنوایی در افراد مختلف است و می‌توانند شامل آزمون‌های شنوایی، ارزیابی‌های رفتاری و توصیه‌های درمانی برای بیماران میباشد. البته بد نیست چون هم اختیاریه و هم سابقه برات میشه.

بازارکار رشته شنوایی سنجی

درآمد این رشته اصولا به میزان سابقه و عملکرد و همینطور تجربه شما برمی‌گردد که هر چی این ۳ فاکتور بیشتر بشه حقوق و درآمد اون هم بیشتر میشه.

حدود درآمد رشته شنوایی سنجی

در سال‌های اخیر با توجه به تورم و مسائل از این قبیل حقوق و درآمد این رشته تغیر بخصوصی نکرده و افرادی که در مراکز درمانی فعالیت میکنند، حدود ۸ تا ۱۰ میلیون حقوق دارند. پس میشه یجورایی گفت با این اوضاع آینده شغلی شما تضمین شده‌ هست.

نتیجه گیری

رشته شنوایی سنجی هر چند که جز رشته‌های اصلی علوم‌پزشکی نیست ولی به طور جدی و مهمی در فرآیند درمان و تشخیص بیماری نقش ایفا می‌کند. برای ورود به این رشته ظرفیت کم و دانشگاه‌های پذیرنده اندکی وجود دارد که نکته بسیار حائز اهمیتی است.
از طرفی این ورودی کم، خروجی کمی بدنبال داشته که آینده شغلی رشته شنوایی سنجی را تضمین می‌کند. به‌طوری که شخص با اتمام خدمت ۲ ساله دارای تجربه و توانایی بالا برای ورود به بازارکار این رشته است.

❓️سوالات متداول

✅️ظرفیت رشته شنوایی سنجی در دانشگاه‌های کشور چقدر است؟

ظرفیت آن در حدود ۲۰۰ نفر است که بیشترین ورودی‌های آن مربوط به دانشگاه‌های بهشتی و ایران با ۴۰نفر است.

✅️ ۲سال خدمت براین شنوایی سنجی اختیاری است؟

بله گذراندن ۲ سال خدمت در مناطق محروم و روستایی در این رشته اختیاری بوده و صرفا سابقه فعالیت دارد.

✅️ رتبه رسیدن به شنوایی سنجی در کنکور چقدر است؟

با توجه به افزایش ظرفیت پزشکی و پرستاری در سال‌های اخیر می‌توان به رتبه‌های زیر ۱۵ هزار برای این رشته اطمینان نسبی داشت.

 

محمد مهدی آقابابایی

سلام بچه ها محمدمهدی آقابابایی هستم مشاور ارشد تیم تمامیــــنو! من دانشجوی پزشکی دانشگاه دولتی شهرکرد هستم و بدون استفاده از هیچ سهمیه ای توانستم رشته پزشکی قبول بشم! جالبه بدونید من توی مدرسه دولتی بدون هیچ گونه امکاناتی بودم و تحصیلات دبیرستانم را گذراندم و در پزشکی قبول شدم. حالا هم اینجام تا شمارو توی مسیر موفقیت کنکوریتون کمک کنم! اگه سوالی داشتین در قسمت کامنت ها ارسال کنید! در ضمن اگه دوست داشتین میتونین از پکیج های مشاوره ایم هم دیدن کنید! لطفا به بخش فروشگاه برید و دنبال اسم من بگردین اگه دوست دارین مشاورتون باشم? لینک شبکه های اجتماعیم هم این زیره میتونی مستقیم با من در ارتباط باشی!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ضبط پیام صوتی

زمان هر پیام صوتی 5 دقیقه است