معرفی رشته داروسازی | درآمد + کارنامه + مهاجرت + مصاحبه
اگه از عاشقان رشته داروسازی هستی پس همراهمون باش...
در این مقاله خواهیم آموخت : حقوق و درآمد رشته داروسازی چقدر است؟ طول دوره تحصیل و مدت زمان رشته داروسازی چقدر است؟ چگونه و با چه درصد هایی رشته داروسازی قبول شوم؟ کارنامه های کنکور برای رشته داروسازی به چه شکل است؟ معایب رشته داروسازی چیست؟ جذابیت های رشته داروسازی چیست؟ و… این یعنی کاملترین معرفی رشته داروسازی
رشته داروسازی بعد از رشته دندان پزشکی و رشته پزشکی پرطرفدار ترین رشته علوم تجربی است که به همین سبب سالانه دانش آموزان زیادی برای رسیدن به رشته داروسازی تلاش زیادی میکنند.دانشجویان پس از ورود به دانشگاه وارد دوره دکتری عمومی داروسازی میشوند که حدودا 6 الی 7 سال مدت زمان تحصیل این دوره است که میتوان گفت که مدت زمان تحصیل داروسازان مشابه مدت تحصیل رشته پزشکی است.
دسترسی آسان به محتوای مقاله
معرفی رشته داروسازی
رشته داروسازی همان طور که نامش گویای آن است به تهیه و تولید انواع داروها و واکسن ها و… میپردازد. در اصل ابزار جنگ پزشکان برای مبارزه با بیماری ها توسط این افراد ساخته میشود و بدون وجود این رشته علم پزشکی عملا زیر سوال خواهد رفت! پس بگونهای میتوان از آنان به عنوان دستهای پشت پرده یاد کرد. این رشته رابطه تنگاتنگی با رشته پزشکی دارد و یکی از رشته های زیر مجموعه علوم پزشکی در کشور ما است.
اگر به مدت زمان رشته داروسازی دقت کنیم متوجه میشویم که دانشجویان این رشته در دوره دکتری عمومی خود میبایست ابتدا وارد علوم پایه و سپس بخش تخصصی خود شوند.درست مانند رشته های پزشکی و دندان پزشکی.دوره علوم پایه این رشته حدودا دوسال است و سپس میبایست در آزمون علوم پایه که 2 بار در سال توسط سازمان سنجش آموزش پزشکی کشور برگزار میشود شرکت نمایند که این آزمون گفته میشود حتی از کنکور سراسری هم سخت و نفس گیر تر است!پس حسابی حواستان جمع باشه.
آینده رشته داروسازی
خیلی ها فکر میکنند که رشته داروسازی صرفا پشت ویترین داروخانه کارکردن است ولی اصلا این طور نیست! حدود 10 درصد داروسازان استخدام شده در شرکت ها و صنایع به کار میپردازند و به برسی انواع داروها ، میکروب ها ، قارچ ها و انگل ها و بیماری ها میپردازند! خب حالا توی مقاله معرفی رشته داروسازی باید به سراغ ویژگیهای مهم برای داروساز شدن برویم.
رشته داروسازی مناسب چه افرادی است؟
هر رشته ای ویژگی های منحصر به فرد خودش را دارد و داروسازی نیز به عنوان یکی از بهترین رشته های علوم پزشکی قطعا معایبی نیز دارد که مارا از شرکت کردن در این رشته منصرف کند و برای هرکس دلایل مختلفی میتواند او را از ادامه تحصیل در رشته داروسازی باز دارد.
- داروسازی دارای 6 سال مدت زمان تحصیل است که تایم نسبتا طولانی حساب شده و 2 سال نیز طرح اجباری دارد و رشته ای دیر بازده است مثلا یک دانشجوی پرستار زرنگ حتی در ترم 2 دوران تحصیل خود قادر به کسب درآمد خواهد بود و یک رشته فوق سریع در رسیدن به پول حساب میشود! دانشجویان این رشته تا سنین بالای 25 سال باید از هرگونه درآمدی چشم ببندند مگر کارهای دانشجویی خارج از درس! پس میتوان گفت درآمد رشته داروسازی تا قبل دریافت مدرک صفر است.
- توجه داشته باشید که همه داوسازان در شرکت ها و صنایع استخدام نخواهند شد (صرفا 10 درصد استخدام در این بخش خواهد بود) یک داروساز باید توانایی روبه رو شدن با انواع بیماران مخصوصا بیماران سرپایی را داشته باشد و بتواند خودش را در همچین شرایطی کنترل کند!
- یک داروساز باید برای افزایش علم خود باید توانایی خواندن متون و رفرنس(منابع) انگلیسی را داشته باشد!
مهمترین ویژگی یک داروساز
- داروسازان باید صبر و حوصله زیادی داشته باشند چه در دوران طولانی تحصیل و چه در مراحل تحقیق و پژوهش درباره داروها و میکروب ها! همچنین داروساز باید به تحقیق و پزوهش علاقه زیادی داشته باشد چون این شغل برای همین ساخته شده.
- دانشجویان رشته داروسازی باید توانایی حفظ مطالب زیادی را داشته باشند و علاقه به درس های شیمی و زیست و ریاضی و فیزیک نیز باید درآنها دیده شود.
- تلاش و کوشش زیاد هم از جمله شرایط این رشته است و بدانید که بدون تلاش زیاد (بیشتر از سایر انسان ها) در این رشته موفق نخواهید شد!
- دقت و مهارت بالا در حل مسائل بسیار راهگشا است.
یک داروساز چه وظایفی دارد؟
- دریافت و خواندن نسخ پزشک ها که بیماران برای دریافت دارو به داروخانه مراجعه میکنند
- مدیریت یک داروخانه به عنوان یک مسئول ارشد در داروخانه
- برسی کیفیت داروها و موادخوراکی و…
- انجام آزمایشات و تحقیقات بر روی داروها
- برسی موجودیت دارو ها
- میتوانند به عنوان یک ناظر کیفی استخدام شوند
- و…
چطور در رشته داروسازی قبول شویم؟
کسانی که عاشق رشته داروسازی هستند هم مثل پزشکی و دندانپزشکی و… برای ورود به دانشگاه راههای مختلفی دارند. چندین و چند روش وجود دارد که مهمترین آنها قبولی در رشته داروسازی به کمک کنکور تجربی است. و راه دیگر رشته داروسازی بدون کنکور است.
قبولی رشته داروسازی در کنکور تجربی
یکی از راههای رسیدن به رشته داروسازی ثبتنام در کنکور سراسری بویژه کنکور تجربی است که هر نوبت آزمون، تعداد بسیار زیادی داوطلب ثبتنام میکنند و در ماراتن زندگی به رقابت میپردازند. اگر واقعا علاقمند رشته داروسازی هستید باید بگم که این درس تلفیقی از محاسبات و مفاهیم دبیرستان بخصوص ۳ درس زیست و فیزیک و شیمی است.
البته در گرایشات بعدی ممکن است که برخی کمرنگ شوند اما تا آخر رشته داروسازی همراه شما خواهند بود.پس از اینجا میفهمیم که برای قبولی و آیندهای بهتر در این رشته باید توان و دقت ذهنی بالایی را دارا باشیم. برای آشنایی بیشتر تاثییر دروس تخصصی تجربی در کنکور همراه ما باشید تا معرفی رشته داروسازی را کامل کنیم.
آخرین قبولی رشته داروسازی کنکور تجربی
این رشته دارای رقابت خاص و زیادی در کنکور تجربی است و تعداد ورودی آن از بقیه رشتهها نیز بسیار کمتر است. و اینجاست که باعث میشود تا ما متوجه شویم که برای دستیابی به این رشته باید رتبه خوب و مناسبی را کسب کنیم.
تمامینو در معرفی رشته داروسازی سعی کرده تا آخرین رتبههای قبولی داروسازی در کنکور ۱۴۰۱ را در هر منطقه و با توجه به شرایط جدید کنکور شبیهسازی کرده و به شما در راه انتخاب رشته کمک کند.
درصد لازم کنکور برای قبولی در داروسازی
علاوه بر رتبههای قبولی داروسازی در کنکور تجربی، آگاهی کامل ما از عملکرد داوطلبان کنکور به ما در حرکت بهتر در کنکور تجربی کمک میکند.
البته تیم تمامینو تمام سعی خود را کرده تا با بررسی کنکورهای آزمایشی همچون قلمچی و ماز و گزینه دو حتی تاثیر نمره نهایی این درصدها با درصدهای کنکور ۱۴۰۲ مطابقت بیشتری داشته باشد.
قبولی در رشته داروسازی بدون کنکور
خیلی پیش آمده که داوطلبان کنکور در کنکور تجربی عملکرد خوبی نداشته و به هدف خود که داروسازی است نرسیدهاند اما نباید ناامید شوند. چون در شرایطی و به تصمیم سازمان سنجش ایران و یا ارگانهای دیگر ممکن است ظرفیتی مازاد یا از رشتههای دیگر به رشته داروسازی اختصاص داده شود. اما مهمترین و مطمئنترین راه قبولی در داروسازی همان کنکور سراسری تجربی است.
واحد های دانشگاهی رشته داروسازی
دروس علوم پایه (2 سال اول) | دروس تخصصی رشته داروسازی |
بیولوژی نظری، فیزیک نظری، ریاضیات پایه و مقدمات آمار، شیمی عمومی، شیمی آلی، تشریح، اصول خدمات بهداشتی، آمار حیاتی، بیوشیمی، شیمی تجزیه، کامپیوتر، میکروب شناسی نظری و عملی، فیزیولوژی، انگل شناسی و قارچ شناسی، ایمونولوژی، کمک های اولیه | بیو فارماسی، گیاه شناسی دارویی، تغذیه و رژیم درمانی، اشکال دارویی، مدیریت در داروسازی، درمان شناسی، اطلاعات دارویی، شیمی دارویی، فارماکولوژی، مفردات پزشکی ،گیاه شناسی داروسازی، فرآورده های دارویی بیولوژیکی، فیزیکال فارماسی، روش های دستگاهی، سم شناسی، داروسازی صنعتی، کنترل میکروبی دارویی، کارآموزی صنعت، مواد خوراکی نظری، زبان تخصصی، مقدمات داروسازی، کارآموزی داروخانه |
معایب رشته داروسازی
همانطور که مستحضر هستید رشته داروسازی هم مثل بقیه رشتهها هست و خوبی و بدی خود را دارد پس بهتر است قبل از تایید آن به عنوان هدف نهایی خود سری به معایب رشته داروسازی بزنیم و معرفی رشته داروسازی را با هم به پایان برسانیم. معایب رشته داروسازی زیاد نیست و قابل شمارش است ولی آگاهی از آن بسیار الزامی است.
مهمترین خطر رشته داروسازی
اولین خطر و مهمترین عیب از معایب رشته داروسازی، قرارگیری در معرض محیط شیمیایی و کار با مواد خطرناک از دارو تا آزمایشگاهها و آزمایشات مضر است. اینکه یک فرد تصمیم میگیرد که در این رشته فعالیت کند، به طور قطع این شرایط خطرناک را پذیرفته. حضور در محیط شیمیایی سبب افزایش احتمال سرطان و بیماریهای مختلف تنفسی و پوستی را ایجاد میکند که حتی با رعایت نکات ایمنی هم زمینه این خطرات وجود دارد.
البته هر مرکز آموزشی و فعالیتی که وارد زمینه داروسازی میشود، باید نسبت به توضیح معایب رشته داروسازی و رعایت نکات ایمنی اطلاع رسانی کند تا علاوه بر سلامت کارکنان، سلامت جامعه نیز حفظ شود.
معایب قابل چشمپوشی رشته داروسازی
از دیگر معایب رشته داروسازی میتوان به مدت تحصیل زیاد اشاره کرد. همچنین این شغل دارای محدودیتهایی است و با رسیدن به تخصص مقطع دیگری برای آن در ایران مورد توجه قرار نمیگیرد. شاید معایب رشته داروسازی که تا الان نامبرده شده زیاد با قدرت جسمی و ذهنی مرتبط نباشد اما اولین جز برای داروساز شدن دقت بالا است. این شغل به دلیل اینکه اگر عملی اشتباه انجام شود ممکن است هم جان خودتان و هم دیگران را به راحتی به خطر بیاندازید.
یکی از معایب رشته داروسازی، کمتوجهی جامعه به داروسازان است. همانطور که میدانید پزشکان و پرستاران در نقطه توجه جامعه هستند و دیگر رشتهها همچون داروسازی، زیاد مورد توجه قرار نمیگیرند.
با ما همراه باشید تا جذابیت های رشته داروسازی را با هم بشناسیم.
جذابیت های رشته داروسازی
شاید بعد این همه معرفی رشته داروسازی کمی خسته شده باشید. اما هنوز تمام نشده. این رشته علاوه بر سختیهای خود دارای خوبیها و مزایای بسیار بیشتری است. پس برای تکمیل معرفی رشته داروسازی بهتر است از جذابیت های رشته داروسازی پرده برداریم. این رشته به قدری جذاب است که حتی به دید حاضران عینی هر چقدر که از تحصیل میگذرد علاقه دانشجویان رشته داروسازی بیشتر از پیش میشود.
از جذابیت های رشته داروسازی هر چقدر که بگم کم گفتهام. شما وقتی وارد رشته داروسازی میشوید بیشتر با محاسبات و حفظیات روبرو هستید اما قسمت عملی کار را نباید فراموش کرد که در این قسمت با ید همه چیز را ممکن کنید. تمام آزمایشگاه و دستگاهها تحت اختیار شما خواهد بود.
شما میتوانید صفر تا صد هر ماده شیمیایی از قرصهای مسکن ساده تا سختترین ماده آلی را با ظرافت و دقت بسازید. از اینها گذشته شما میتوانید در آزمایشگاههای ساخت واکسن و … فعالیت کنید و با دستان خودتان ویروس و میکروب را به زمین بزنید و به بقیه کمک کنید. جذابیت های رشته داروسازی در اینجا به پایان نمیرسد و بدون حد و مرز است و هیچ کسی از اونا با خبر نمیشه، مگر اینکه وارد رشته داروسازی بشود.
درآمد رشته داروسازی
داروسازان پس از اتمام دوره دکتری عمومی خود میتوانند در داروخانه ها ، شرکت های داروسازی و در مراکز تحقیقاتی یا دولتی مثل نظارت بر کیفیت مواد غذایی یا… استخدام شوند! درآمد رشته داروسازی از 15 الی 20 میلیون تومان شروع شده و تا 100 میلیون تومان ادامه دارد. البته این نکته حائز اهمیت است که سقف درآمدی برای این رشته وجود ندارد و با کمی تلاش و پشتکار میتوان محدودیتها را پشت سر گذاشت.
همچنین در کنار آن میتوان داروخانه تاسیس کرد و درآمد خود را به مبلغ قابل توجهی افزایش داد.این نکات کلی معرفی رشته داروسازی بود برای اینکه دقیق تر وارد این ماجرا شویم لطفا ادامه مطالب را بخوانید.
تحصیل در مقاطع بالاتر داروسازی و گرایش های تخصصی
ادامه تحصیل یکی از نکات مثبت برای رشته داروسازی است که یک جایگاه خاص و ویزه به این رشته میبخشد. یکی از نکاتی که باید به آن توجه کنید این است که اگر در دوران تحصیل دوره دکتری عمومی خود موفق به کسب نمرات و معدل کل بالایی شده باشید میتوانید به راحتی در آزمون تخصص شرکت کنید.
سپس با گذراندن حدود 40 واحد درسی به یک متخصص تبدیل شوید! عمده این فعالیت ها مربوط به پایان دوره داروساز میباشد و حدودا 3 الی 4 سال این فرایند زمانبر است ولی در نهایت موجب ارتقای سطح علمی و درآمدی شما خواهد شد. پس به طور کلی مدت زمان رشته داروسازی روی درآمد رشته داروسازی تاثیر بسزایی دارد.
❓️سوالات متداول
✅️مدت زمان تحصیل رشته داروسازی چقدر است؟
مدت زمان تحصیل مقطع دکترای عمومی حدودا ۶ الی ۷ سال و ۱۴ ترم میباشد.
✅️معایب رشته داروسازی کدامند؟
حضور در معرض مواد شیمیایی و افزایش احتمال بیماریهای مختلف و خستگی زیاد در اثر فعالیت با دقت بالا از مهمترین معایب رشته داروسازی است.
✅️ویژگیهای یک داروساز چیست؟
یک داروساز باید دارای ویژگیهایی مثل دقت و تمرکز بالا ، توانایی بالا در درک و فهم مسائل شیمی باشد.
✅️ درآمد رشته داروسازی چقدر است؟
کسانی که وارد شغل داروسازی میشوند از ابتدا ۱۰ تا ۱۵ میلیون حقوق داشته که میتوانند با تاسیس داروخانه و… درآمد خود را افزایش داده و به بیشتر از ۲۰۰ میلیون ماهیانه رساند.