چگونه تحلیل آزمون کنیم؟ به سبک رتبه برتر ها
قلمچی ، گزینه دو ، سنجش و... ما هر هفته در حال آزمون دادن هستیم پس تحلیل آزمون اصولی را بیاموزیم!
چگونه تحلیل آزمون کنیم؟ روش تحلیل آزمون رتبه های برتر ؟ دفتر تحلیل آزمون چیست؟ جدول تحلیل آزمون چیست؟تحلیل آزمون باید چگونه باشد؟ تحلیل آزمون به روش قلم چی! تحلیل آزمون قلمچی و…
به عنوان یک دانش آموز کنکوری باید بدانید 70 درصد آزمون ، تحلیل آن است!
در این پست قصد داریم شمارا با این روند بسیار مهم به طور کامل آشنا کنیم!
با ما همراه باشید با نحوه کامل تحلیل آزمون به سبک رتبه برتر ها…
همه ما کنکوری ها کم و بیش اهمیت آزمون را میدانیم. میدانیم که هرچه بخوانیم و آزمون ندهیم بی فایده است. دانش آموزی را فرض کنید که هروز درس میخواند و هیچ آزمونی از خود نمیگرد در عوض دانش آموز دیگر با اطلاعات اندکی که دارد فقط آزمون میدهد و سوال هارا برسی میکند و یاد میگیرد! محققان آمریکایی چندی پیش این کار را روی چندین دانش آموز تست کردند. آنها به برخی چندین واژه دادند و گفتند حفظ کنید. به برخی دیگر جندین سوال همراه با پاسخ دادند. در نهایت یک آزمون برگزار شد و همانطور که قابل پیش بینی بود تیم دوم برنده شد و این شروع یک تحلیل آزمون خوب است!
آزمون در هر سطحی که هستید خود واقعی تان را برملا میکند. کاظم قلمچی بنیان گذار کانون فرهنگی آموزش قلمچی به عنوان یکی از برترین مشاوران کنکور ایران همواره در آزمون های قلمچی تاکید بر آزمون میکند به طوری که در مجلات آموزشی خود تاکید دارد که حتی اگر درس نخوانده اید هم در آزمون شرکت کنید! وبرای آزمون دادن پیوسته جوایز متعددی به دانش آموزان خود میدهد!
ترس از آزمون؟ یا ترس از تحلیل آزمون؟
برخی ها از آزمون ترس دارند، ترس از شکست مهم ترین دلیل آن است. و حتی برخی هم تنبل اند حوصله ندارند 4 ساعت مداوم روی صندلی بنشینند و از خود آزمون بگیرند. همگی این ها یک جا جمع میشوند تا یک فرد آزمون ندهد! ( قول میدهم یک مقاله در مورد ترس از آزمون منتشر کنم حتما در کامنت ها یادم بیندازید)
خب فکر میکنم به اندازه کافی در مورد آزمون دادن یا آزمون گرفتن صحبت کردیم. خب! حالا اگر کسی آزمون داد همه چیز حل است؟؟؟؟؟! در پاسخ باید عرض کنم متاسفانه خیر! همانطور که پیش تر خواندید عمده تاثیر آزمون در تحلیل آن است. یعنی آزمون بدهی و بروی فایده ای ندارد. چیزی که گریبان گیر بخش عمده ای از دانش آموزان شده. آزمون میدهند ولی تحلیل نمیکنند!
خب بله! ما اینجاییم تا آموزش صحیح تحلیل آزمون به سبک رتبه برتر هارا برای شما عزیزان بیان کنیم. این روش بهترین روش تحلیل آزمون است. نمیگویم این روش متعلق به من است خیر! بلکه متعلق به تمامی رتبه برتر هاست و همه آنها به نحوی از آن استفاده کرده اند. حالا شاید به طریقی دیگر که در نهایت به همین روش باز میگردد! من فقط آنهارا برای شما گرد آوردی کرده ام تا به بهترین شکل بتوانید از آن استفاده کنید…
چگونه تحلیل آزمون کنم؟
تحلیل آزمون چه آزمون قلمچی باشد، چه گزینه دو و حتی کنکور فرقی ندارد همگی به یک شکل واحد انجام میشوند و کلیات تحلیل آزمون هم همین است که بدانید درز های آموزشی شما کجا هستند؟در تابع مشکل دارید یا در یادگیری چرخه حیات زیست شناسی مشکل دارید؟ اگر مشکل دارید باید چه کنید؟ مشکلم بی دقتی بود ؟ وقت کم می آورم؟ یا… اولین قدم شناسایی درز هاست!!!!
مرحله اول : برسی کلید سوالات (صحیح | غلط |نزده | شک دار و… )
در مرحله اول به سراغ تک تک سوالات میروید و برسی میکنید که وضعیت شما در سوال مورد نظر چگونه است. اگر صحیح است که کنار آن علامت “ص” یا علامت اختصاری خودتان را میزنید و رد میشوید!
اگر سوال صحیح بود برسی کنید که آیا یک نکته جدید داشته که نمیدانستید و حین حل به آن برخوردید؟ اگر داشته آن تست را مارک کرده یا نکته آن را یادداشت کنید.
برخی سوالات به صورت شانسی حل میشوند مثلا صورت سوال را اشتباهی خواندید یا گزینه را اشتباهی وارد کردید که از شانس خوب شما درست از آب درامده! از این تست ها نهایت استفاده را بکنید و دوباره آنرا حل کنید و نکات آن را بیاموزید و یادداشت کنید!
حال اگر تستی غلط بود برسی کنید که آیا اشتباها گزینه را وارد کردید یا… و آن را با علامت اختصاری خودتان به عنوان غلط یادداشت کنید! برای تست های نزده هم به همین شکل رفتار کنید.
البته این را هم بگویم در مرحله شماره یک شما فقط وضعیت تست را مشخص میکنید نه اینکه آن را دوباره حل یا از آن یادداشت برداری کنید! این کار ها در مراحل بعدی انجام خواهد شد نگران نباشید.
مرحله دوم : برسی و حل مجدد سوالات + یادداشت برداری و مارک کردن
خب حالا به سراغ سوالات صحیح مشکل دار (مثل صحیح هایی که شانسی زدید یا آنهایی که با شک زدید) و سوالات غلط بروید همچنین به سوالات نزده هم نگاهی بیندازید!
تک تک سوالات منتخب را مو به مو و جزء به جزء برسی کنید دوباره آنهارا بدون توجه به زمان حل کنید پس از حل برسی کنید که علت غلط بودن چه بوده؟ نکات آنرا در صورت نیاز یادداشت برداری کرده و حتی آن تست را میتوانید مارک کنید.
مثلا
یا
یا اینکه
تمامی این دلیل ها و این علت هارا باید یاد داشت کنید حالا چه در جلوی سوالات چه در یک دفترچه تحلیل آزمون!
یک مثال کامل برای تثبیت این دو مرحله :
مرحله سوم : برسی علت + ارائه راه کار چیست؟
خب شما اکنون متوجه اشتباهاتتان شدید. در این مرحله نگاهی دوباره به علت ها بیندازید و برسی کنید و حتی آنهارا کامل تر کنید! و حتما خیلی هم تاسف میخورید که چرا برخی سوالات به آسانی از کفتان رفته اند! و با خود احتمالا میگویید اگر کمی بیشتر دقت میکردم درصد هایم تا 20 درصد رشد میکرد!
خب بریم سراغ ادامه کار… حالا که میدانید چرا این سوالات را غلط زده اید یا اصلا نزده اید بهتر است جلوی آنها بنویسید که راهکارتان چیست برای رفع این مشکل؟ به مثال زیر که در جلوی سوال در دفترچه نوشته شده دقت کنید :
شاید باورتان نشود ولی این یک مثال واقعی از بسیاری از دانش آموزان ماست یعنی گفتن کلمه “گزینه” در این وارد کردن پاسخ معجزه میکند!
به مثال دیگری که در دفتر تحلیل آزمون فرضی وجود دارد دقت کنید :
مرحله چهارم : تحلیل موضوعی
خب حالا که تقریبا همه چیز را موشکافی کرده ایم بهتر است مهم ترین کار را انجام دهیم تا در آزمون بعدی نتیجه بهتری کسب کنیم هرچند که اندک باشد! ( توجه کنید که بهترین نتیجه ها با پله پله بالا آمدن ها شروع شدند ) مهم ترین کار ما این است که درز های درسی را پیدا کنیم یعنی شکاف هایی که در بین دیوار یادگیری ما وجود دارند را پیدا کنیم!
باز هم به تک تک سوالات مراجعه میکنیم و برسی میکنیم که موضوع هر سوال منتخب چه بوده ؟ مثلا در درس ریاضی متوجه میشویم که در تابع به همه سوال ها به درستی پاسخ دادیم ولی در آمار و احتمال از 5 سوال 2 سوال فقط درست بوده است! در نتیجه باید برای آزمون های بعدی روی آمارو احتمال بیشتر تمرکز کنیم! اگر هم بی دقتی هایی در دروس مختلف صورت وجود دارد سعی کنیم با راه کار هایی که در یک مقاله جداگانه برای شما ارسال میکنم آن ها را رفع کنیم! و درکل در این مرحله باید بفهمیم موضوع خطا چه بوده و برای رفع آن در آزمون های بعد تلاش کنیم.
مرحله پنجم : تحلیل زمانی
باید توجه داشته باشید که هر سوال و هر درس تایم مخصوص خود را دارد ، برسی کنید که آیا دلیل شکست شما این بوده که کند هستید؟
مثلا اگر در 50 دقیقه به 20 سوال زیست به جای 50 سوال جواب داده اید دلیلش چه بوده؟ اگر کند هستید حتما با مشاور خود در این رابطه صحبت کنید و اگر مشاوری ندارید در کامنت ها سوال ارسال کنید تا ما به صورت رایگان پاسختان را بدهیم!
مرحله ششم : تحلیل حالات روحی و جسمی
برسی کنید چرا نتوانستید نمره مطلوبی در درس مثلا شیمی کسب کنید؟ آیا خسته بودید؟ آیا سوالات سخت بود و روحیه خود را از دست دادید؟؟؟ فکرتان درگیر درس فیزیک بود که خراب شد؟برای همین نتوانستید به درس شیمی به درستی پاسخ دهید؟؟
پاسخ همه این تیپ سوالات مارا به خودشناسی بهتری میرساند و سپس باید برای آنها راهکاری بیابید یا بسازید!
ابتدا برسی کردیم که شب قبل از آزمون آیا دانش آموز خواب کافی دارد؟ آیا یک درگیری فکری دارد که ذهنش را به این شدت خسته میکند؟ و…
پس از برسی هایی که انجام شد به دانش آموز توصیه شد که شب قبل از آزمون نسبت به شب های دیگر کمی زود تر بخوابد و خوراک سبک تری بخورد و در حین آزمون نیز شکلات تلخ میل کند…
پس از مدتی این دانش آموز با خوشحالی به ما مراجعه کرد و گفت که دیگر مشکل سابق را ندارد. این یک مثال بارز بود از تحلیل حالات روحی و جسمی در سرجلسه آزمون!
مرور کلی تحلیل آزمون
امید وارم که این مطلب باب میل شما بوده باشد. من از صمیم قلب خوشحالم که توانسته ام شمارا در رسیدن به اهدافتان یاری کنم. در صورتی که سوال مشاوره ای یا درسی داشتید میتوانید آن را در قسمت کامنت ها مطرح کنید. این مطلب را نیز فقط برای بهترین دوستان خود که آرزوی پیشرفتشان را دارید ارسال کنید!
کانال تلگرام ما : @tamamino
???? بهترین مطلب مشاوره ای که توی عمرم خوندم